Rietweelde

WEERRIBBEN – WIEDEN

Het Nationale Park Weerribben-Wieden is een uniek natuurgebied. Hier lijkt het alsof water en land in elkaar overvloeien. Vanaf het land domineert het water, vanaf het water wijzen de alom aanwezige rietkragen en de molentjes op de aanwezigheid van land. Een fantastisch gebied om te recreëren op de fiets of vanaf het water.

Houd mij op de hoogte

Scheerwolde

Met zo’n 400 inwoners vormt Scheerwolde weliswaar een kleine, maar toch hechte gemeenschap binnen de gemeente Steenwijkerland. Burendag, Koningsdag en de jaarlijkse ponymarkt zijn evenementen die gezamenlijk gevierd en beleefd worden. Voor de kinderen is er Basisschool De Lepelaar die in het dorp voorziet in basisonderwijs.

Maak kennis met Scheerwolde en haar inwoners. En ontdek wat er nog meer te beleven valt in een omgeving die, behalve aan de mens, heel veel ruimte biedt aan de natuur.

Punteren of schaatsen

Een van de highlights in de omgeving van Scheerwolde is Giethoorn. De lokroep van het Venetië van het Noorden vindt al decennialang gehoor bij toeristen uit binnen- en buitenland. Glijd met een authentieke punter door de grachten van dit unieke waterdorp. Of bind op een vorstrijke winterdag je schaatsen onder om hetzelfde euforische gevoel te ervaren. Voor dorpse gezelligheid ga je naar Blokzijl, terwijl je in Steenwijk uitstekend terecht kunt voor culturele prikkels en winkelen.

Word ook erfgenaam

Rietweelde is je ideale uitvalsbasis voor een boot-, wandel- of fietstocht door Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hier vind je het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een aaneenschakeling van plassen, meren, slootjes, ruige moerasbossen, weidse rietvelden en bloeiende graslanden. Dwaal rond door dit eeuwenoude cultuurlandschap en ervaar het voorrecht erfgenaam te zijn van deze rijkdom.

Ontwikkeling

Wilma Wonen
www.wilmawonen.nl

Reinbouw Vastgoed
www.reinbouw.nl

Realisatie

Olde Rikkert bouw B.V.
www.olderikkert.nl

Verkoop & informatie

Van Stenwic Makelaardij en Taxaties
Willem de Zwijgerstraat 1
8331 GR Steenwijk
Tel. 0521-711002
info@vanstenwic.nl
www.vanstenwic.nl

Van Dorsten makelaars
Grote Oever 34a
Postbus 83
7940 AB Meppel
Tel. 0522-252200
meppel@vandorsten.nl
www.vandorsten.nl

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2